Een eigen intepretatie van de gebakken garnalen met kippenborst uit het boek \"De Creoolse Keuken\".
12 mediterrane garnalen
500g kipfilet
2 eetlepels pinda-olie
1 takje kervel
1 teentje knoflook
2 cm verse gember
2 spaanse peper
1 rode paprika
1 groene paprika
2 eetlepels balsamico azijn
sap van 1 limoen
zout en zwarte peper
een snuifje poedersuiker
4 limoenblaadjes, stukjes in dunne reepjes
Pel de garnalen en maak ze schoon door de darmen en het kopje te verwijderen. Snij dunne plakjes van de kipfilet en de gepelde garnalen.
Verhit de olie in een sauteerpan. Voeg fijngesneden kervel, knoflook, gember en chillis toe. Snij de paprika in blokjes en voeg ook toe. Bak alles zachtjes op matig vuur voor ongeveer 2 minuten en voeg dan de balsamico-azijn toe aan de pan.
Voeg nu de kip en het limoensap toe. Roer telkens en laat het een minuutje doorkoken. Voeg nu de garnalen toe en breng op smaak met zout en peper.
Alles nog 5 minuten zachtjes laten doorkoken.
Verwijder de pan van het vuur en voeg een snuifje suiker toe.
Garneer met de limoenblaadjes. Heerlijk met gekookte zoete aardappelen.
Het beste uit de Aziatische, Afrikaanse, Indiase en Europese culinaire tradities samen.