Faroce

Deze stijl van avocadopuree is populair op het eiland Martinique.

  • 200g gezouten kabeljauw
  • 1 teentje knoflook
  • 1 takje bladpeterselie
  • 2 sjalotten
  • 2 lente-uitjes
  • snufje chilipoeder
  • 2 avocado's
  • 50g tapioca meel
  • 1 limoen
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • zout en zwarte peper

Leg de gezouten kabeljauw in een grote kom met koud water en laat dit een nachtje intrekken.

De volgende dag breng je de kabeljauw in een pan water aan de kook. Giet het water en herhaal dit minstens 3 keer voor het rehydrateren van de kabeljauw. Laat hem vervolgens uitlekken hak de vis in grote stukken, stop alles in een kom.

Hak de knoflook, peterselie, sjalot, lente-ui en chilipoeder in een keukenmachine en breng dit kruidenmengsel over naar de kom met de kabeljauw.

Pureer het vruchtvlees van de avocado in de keukenmachine tot het zeer glad is. Voeg ook dit toe aan de grote kom.

Meng de avocado puree, kabeljauw en gehakte kruiden mengsel goed door elkaar. Voeg limoensap en olie toe en breng op smaak met zout en peper.
Voeg de tapiocabloem toe en roer alles totdat het mengsel zeer glad en goed gemixt is.

De Creoolse Keuken

Het beste uit de Aziatische, Afrikaanse, Indiase en Europese culinaire tradities samen.