Couscoussalade met verse kruiden en granaatappel

Een recept uit het eerdere boek van Merijn Tol. Het boekje - oranjebloesem - is niet meer verkrijgbaar maar dit recept moet iedereen toch zeker proberen. Couscoussalade voor 10 personen

  • 100 g abrikozen
  • 500 g coucous
  • 75 g pistachenoten
  • 75 g amandelen
  • 1 dl notenolie zoals arganolie
  • zout & peper
  • 3 handjes peterselie
  • 3 handjes koriander
  • 2 handjes munt
  • 2 handjes basilicum
  • 1 granaatappel
  • 1 tl karwijzaad
  • 1 tl venkelzaad

Snij de abrikoos fijn, hak de pistache en amandelen fijn. De granaatappel even loshalen en alle wit verwijderen.

Het karwijzaad en de venkelzaadjes moeten even in een pan wat warm gemaakt worden.

Daarna kan alles gewoon door de couscous, maar vergeet niet een beetje als garnering te bewaren voor eroverheen.

Heerlijk, en het ziet er fantastisch uit met de kleuren rood en groen.

Arabia

Ruim 90 verrassende recepten op de snijlijn van de Arabische en westerse wereld.