Chili con carne van Jamie Oliver.
Olijfolie
2 middelgrote uien, versnippert
2 teentjes knoflook, versnippert
2 middelgrote wortels in stukjes van ongeveer een halve centimeter
2 stengels bleekselderij in stukjes van ongeveer een halve centimeter
2 rode paprika's, in stukken
1 tl chilipoeder of een stukje verse spaanse peper
1 tl gemalen komijnzaad
1 tl gemalen kaneel
1 blik kikkererwten
1 blik rode kidneybonen
2 blikken tomatenstukjes
500 g rundergehakt
2 takjes koriander
2 el balsamicoazijn
400 g rijst
500 g yoghurt
250 g guacamole
1 limoen
Zet een grote braadpan op redelijk hoog vuur. Giet er 4 eetlepels olijfolie in en voeg de groenten toe.
Voeg de specerijen - chilipoeder, komijn, kaneel en wat zout en peper - toe. Laat dit nu 7 minuten bakken, terwijl je zachtjes blijft roeren.
Doe er dan de uitgelekte kikkererwten en kidneybonen, en de tomatenstukjes bij. Voeg het gehakt toe en maak dit los. Voeg nu een kleine halve liter water toe, ongeveer 400 mililiter.
Giet de balsamicoazijn bij de chili con carne en voeg naar smaak zout en peper toe. Breng aan de kook en laat het een uur zachtjes doorkoken op laag vuur, met het deksel schuin op de pan. Roer af en toe. Na een half uur kun je de rijst koken.
Bij het serveren geef je iedereen een kommetje yoghurt, guacamole en een paar partjes limoen bij de chili con carne. Bestrooi deze nog met wat van de chilipoeder en de koriander.
Echt iedereen kan leren koken in 24 uur
Jamie wil een kookrevolutie ontketenen door iedereen te leren koken, en zo gezonder en gevarieerder te laten eten.