Een recept van Luke Dale Roberts van restaurant La Colombe. De ingrediƫnten zijn voor 10 taartjes.
3 blaadjes gelatine
150 ml witte wijn
150 g zachte geitenkaas
300 ml slagroom, geklopt
4 gekookte bieten, geschild
1 tl suiker
1 el olijfolie
10 plakjes bladerdeeg, ontdooid
2 eierdooiers, losgeklopt
1 el kappertjes
1 el olijfolie extra vergine
1 el balsamico
Verhit de oven voor op 165° C. Bekleed de vormpjes met plasticfolie.
Pureer de geitenkaas met de keukenmachine of staafmixer. Week de gelatine in water, verhit de witte wijn en laat iets inkoken en neem van het vuur. Los de gelatine erin op en schenk dit mengsel (machine al draaiende) bij de geitenkaas.
Schep het mengsel voorzichtig om met de room, doe in de vormpjes en laat in de koelkast stijf worden.
Neem 2 bieten en snijd deze heel fijn, mix met de suiker, olie en zout en peper naar smaak en snijd de andere 2 bieten in dunne plakken.
Leg het bladerdeeg op een ingevette bakplaat. Schep in het midden van elke plak wat bietenmengsel en leg daar wat plakjes biet als een bloem omheen, breng op smaak met zout en bestrijk de randen van het deeg met eidooier.
Bak de bietentaartjes in 15 min. in het midden van de oven gaar.
Neem de geitenkaasmousse uit de vorm. Doe op elk bord het warme bietentaartje en leg hierop de geitenkaasmousse, laat het iets smelten. Garneer met wat kappertjes, olijfolie en balsamico.
52 Wereldgerechten van topkoks als Ramon Beuk, Mirko Reeh, Gordon Ramsay, Jonnie Boer, Victor Arguinzoniz en vele anderen
Topkoks voor Thuiskoks 4, het kookboek waarin 52 bekende internationale en nationale topkoks een bijzonder recept onthullen voor een heerlijk en makkelijk te bereiden voor-, hoofd of nagerecht.